Üres

0 Ft

A kosarad üres

Fordított ozmózisos víztisztító berendezések - RO (Reverse osmosis)

Az emberi szervezet fő alkotóeleme a víz, ezért is fontos szervezetünk számára, hogy naponta legalább 2 liter folyadékot igyunk. A víz az emberi testben létfontosságú, az élet kialakulásához, fenntartásához nélkülözhetetlen. A víz a környezeti beavatkozások miatt ma már sajnos erősen szennyezetté vált. A víz fertőtlenítésére a klórgáz vizes oldatának bekeverése terjedt el. Élvezeti károsító hatása mellett, az egészségre gyakorolt negatív hatását is figyelembe kell venni. Mi is a fordított ozmózis? A fordított ozmózist elsősorban a vízkezelés során alkalmazzák, ahol zárt technológiai rendszerben, nyomás alatt egy félig áteresztő rétegen (membránon) préselik át a már több lépcsőben előszűrt vizet. A fordított ozmózis akkor jön létre, amikor elválasztunk két különböző koncentrációjú oldatot. Minél nagyobb az anyagok koncentráció-különbsége, annál nagyobb az ozmotikus nyomás. Fordított ozmózisos rendszerekben a szeparációhoz erős, tartós, spirálisan csavart fordított ozmózis membránokat alkalmaznak. A membránok szétválasztják a folyadékáramot egy "tisztított" termékvízáramra (ezt nevezzük permeátumnak), mely a központi csőben összegyűlve távozik a gyűjtőtartályba és egy koncentrált áramra (ezt nevezzük koncentrátumnak), melyben találhatók a nyersvízáramból származó, szennyeződésben (vírusok, baktériumok, nehézfémek stb.) egyre nagyobb töménységű víz, mely a csatornába távozik. A membránok mentén a tisztítandó víz állandó mozgásban van, ami folyamatosan eltávolítja a membrán felületén lerakódó szennyeződéseket.

 

A membránszűrő nyílása 0,0001 mikron, a baktériumok nagyságrendjénél 1000-szer, a vírusokénál pedig 100-szor kisebbek, így azok nem tudnak átjutni, visszamaradnak és a koncentrátummal a lefolyón keresztül eltávoznak a vízből.

 


Aquafilter® FRO6 - fordított ozmózisos víztisztító berendezés

Az RO (Reverse Osmosis) fordított ozmózisos technológia, a víz tisztításának ma ismert leghatékonyabb formája. Az élelmiszer-, üdítőiparban elengedhetetlen technológia.

Műszaki adatok:

  • Tápvíz minősége: ivóvíz 201/2001 Kormányrendelet szerint
  • Üzemi nyomás (min/max): 2,8 / 6 bar.
  • Üzemi hőmérséklet (min-max): 2...+45°C
  • Tápvíz vas és mangántartalma: max.0,1 mg/l
  • Tápvíz max. keménysége: 17°F
  • Napi kapacitás: kb. 280 liter
  • Mérete: 400x450x150 mm a szűrőrendszer + 280x280x450 mm a tartály 
  • Gyártó: Aquafilter®

Amennyiben nincs meg a min. 2,8 bar hálózati hálózati nyomás, FRO6P nyomásfokozó szivattyúval ellátott berendezés beépítése szükséges.

Cikkszámok: FRO6, FRO6P

A víztisztító berendezés működési elve:

A víztisztító berendezés lelke az úgynevezett membránszűrő, mely csak a tiszta vízmolekulákat engedi át, a kiszűrt szennyeződés a csatornába távozik. A membrán szűrő nyílása 0,0001 mikron. A rendszerben lévő többi szűrő a védelmére, élettartamának növelésére szolgál. 


A tisztítási folyamat során első lépcsőként a víz egy 20 mikronos tömör polipropilén mechanikus szűrőbetéten halad keresztül, mely a vízben található nagyobb szilárd szennyeződések kiszűrésére alkalmas. A FCPS20 szűrőbetét cseréje 6 havonta szükséges.
A második lépcső egy FCCBL aktívszenes szűrőbetét, mely eltávolítja a klórt, kellemetlen ízeket, szagokat, szerves szennyeződéseket a vízből. Az aktívszenes szűrőbetétet 6 havonta kell cserélni.
A harmadik lépcső ismételten egy mechanikus 5 mikronos tömör polipropilén szűrőbetét, mely kiszűri a vízből a finomabb, apróbb szilárd szennyeződéseket, valamint az aktívszénből esetlegesen levált aktivszén port. A FCPS5 típusú szűrőbetét cseréje ugyancsak 6 havonta szükséges.
Negyedik lépcsőként következik a berendezés lelke, a membránszűrő, mely kiszűri a vízből többek között a baktériumokat, vírusokat, gombákat, nehézfémeket, sókat, vegyszereket, hormonokat stb. A TFC-75F membránszűrőt 2 évente kell cserélni, mely gyárilag egy steril, speciális védőgázba van csomagolva. Felbontani csak a beszerelést megelőzően szabad.
Ötödik lépcsőként utószűrés következik, egy AICRO aktívszenes szűrőpatron formájában, mely eltávolítja a vízből az esetleges gázmolekulákat, ami a víz ízének a megváltozását eredményezheti. Az AICRO aktívszenes utószűrő patront 12 havonta szükséges cserélni.
Hatodik lépcsőként Magyarországon, az ÁNTSZ által előírt, kötelezően használandó AIMRO ásványi utósózó patron következik, mely visszaoldja a vízbe a Ca, Mg, Na stb. egy részét. Az AIMRO ásványi utósózó patront 3600 liter után, de max. 12 havonta cserélni kell.
A tiszta vizet egy nyomás alatt lévő 12 literes tartály tárolja. A fordított ozmózisos berendezés kb. napi 280 liter tiszta víz előállítására alkalmas.
A víztisztító berendezéshez gépkönyvet biztosítunk, mely segítségével Ön is könnyedén beszerelheti, valamint nyomon tudja követni a szűrőbetétek cseréinek időtartamát és folyamatát.
 
Opcióként lehet igényelni AIFIR-2000 energetizáló, AIFIR-100, AIFIR-200 ionizáló, lúgosító szűrőpatronokat, illetve UV csírátlanítót.
Amennyiben a víztisztító berendezést nem hálózati vízre szeretné kötni, előtte a kútvizet be kell vizsgáltatni! Ez esetben az UV szűrő használata javasolt. Ha kemény, vasas vagy nitrátos a víz, a vizet elő kell kezelni.
 

Technológiai szűrésre használható viztísztító rendszerek, nem háztartási ivóvízre.

Azonnali üzenet küldés

Írja meg nekünk véleményét, kérdését a webáruházzal kapcsolatban!
Ha megadja e-mail címét is, akkor szívesen válaszolunk a kérdésére.